Meteen naar de inhoud
Home » Abortus

Abortus

Niet iedere zwangerschap is gewenst en niet ieder gewenste zwangerschap verloopt goed. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 32.000 zwangerschappen afgebroken (bron). De medische term hiervoor is abortus provocatus. Andere termen zijn vruchtafdrijving, abactio en partus.

Ondanks deze aantallen is abortus nog steeds geen makkelijk gespreksonderwerp, zelfs niet in ons land.

Ik heb geen spijt van de beslissing. Toch voel ik me wel eens verdrietig. Dat is toch eigenlijk gek? Ik wilde het toch zelf?

Een goed besluit hoeft niet makkelijk te zijn. Een abortus kan complexe emoties oproepen, soms zelfs (juist) jaren later. Piekeren of wegstoppen helpt meestal niet. Misschien vind je het ook spannend hoe je zal reageren als je er wat bewuster mee bezig bent.

Zou het niet fijn zijn om er openlijk met iemand over te kunnen praten? Te zorgen dat het wat minder zwaar voelt?

Ik kan je een veilige plek bieden voor begeleiding, met alle aandacht voor jou. Je krijgt weer lucht. Als gecertificeerd begeleider op dit gebied heb ik de kennis en kunde om je hier mee te helpen, dit is geen onderwerp om mee aan te rommelen.

Je kan me mailen via info@rouwrijk.nl en in het kort vertellen wat er aan de hand is. Laat ook je telefoonnummer achter, dan kan ik contact met je opnemen. Ons eerste gesprek is gratis. Samen kijken we welk maatwerktraject voor jou passend is.

Ik heb binnenkort nog een plek om te starten, dus geen ellenlange wachtlijsten. Ik ontmoet je graag.

Gecertificeerd miskraam- en abortus coach
Expertise bij verlies/afbreken van de zwangerschap