Meteen naar de inhoud
Home » Miskraam

Miskraam

Heb je een miskraam gehad? Een zwangerschap moeten afbreken vanwege medische problemen? Een deel van een meerling verloren? Misschien is je kind te vroeg geboren en te kort bij je gebleven? Of heb je overgebleven embryo’s van een IVF-traject, maar geen kinderwens meer?

Tijdens de miskraam was er wel aandacht. Daarna ging het leven gewoon weer verder. Niemand vraagt er ook naar.

Veel mensen verwerken deze gebeurtenissen zelf. Gaan door met werk, hobby’s en eventuele levende kinderen. Toch is het niet altijd makkelijk. Gevoelens zijn netjes weggestopt of komen soms als pijnscheuten onverwacht weer naar boven. Misschien ga je er anders mee om dan je partner en misschien vind je het ook spannend hoe je zal reageren als je weer naar je verlies kijkt. Je omgeving lijkt er na een tijdje niet meer zo mee bezig te zijn of begrijpt het niet helemaal.

Zou het niet fijn zijn als je het wat minder zwaar met je mee draagt?

Miskraambegeleiding helpt jou

Als gecertificeerd miskraambegeleider kan ik je helpen om de gebeurtenissen te verweven met je leven. Of het nou lang of kort geleden is, of het verlies nou vroeg of laat in de zwangerschap was. Je hoeft het geen ‘plekje te geven’ of ‘erover heen te stappen’. Ik werk volgens de methode van Miskraambegeleiding Nederland, die al tien jaar succesvol wordt gebruikt door gespecialiseerde begeleiders in heel Nederland.

Wil je samen eens praten over wat miskraambegeleiding voor jou kan betekenen? Je kan me mailen via info@rouwrijk.nl en kort vertellen wat de situatie is. Laat je telefoonnummer achter, dan kan ik contact met je opnemen. Een eerste gesprek is kosteloos en kan al lucht geven. Ik leer je graag kennen!

Expertise op gebied van verlies/afbreking van de zwangerschap