Meteen naar de inhoud
Home » Zaanstreek

Zaanstreek

Monument
In 2018 is er een monument geplaatst op de gemeentelijke begraafplaats in Zaandam voor overleden kinderen. ‘Opdat geen kind vergeten wordt’. Het adres is Zaanstad Begraafplaats, Zuiddijk 421, 1505 HC Zaandam.

Inschrijven bij de gemeente
Bij de gemeente Zaanstad is het ook mogelijk om het kind dat je verloren bent te registreren in het Basis Register Persoonsgegevens (BRP). Wel moet het in Nederland zijn gebeurd en moet je zelf ook staan ingeschreven in het BRP. Dat kan prettig zijn, een bevestiging dat het kind er heeft mogen zijn. Het kan ongeacht de zwangerschapsduur en ongeacht of het kind geleefd heeft na de geboorte. Dus ook bij een prille miskraam is dit mogelijk. Ook als het al tientallen jaren geleden is.

Lees hier de regels die in heel Nederland gelden.

Lees hier hoe het specifiek in de gemeente Zaanstad werkt.

Herdenken
Het is iets verder rijden, maar bij Het Bos der Omarming kan je een boom planten voor je overleden kind. Ook als het dus al overleden is tijdens de zwangerschap. Het maakt niet uit of het kortgeleden is of al langer.

Uitvaart
Is het verlies nog heel pril? Een fijne kleinschalige en persoonlijke uitvaart kan bij Memoriam Uitvaartbegeleiding in Wormer. Neem gerust contact op met Andrea de Groot.

https://memoriamuitvaartbegeleiding.nl/